Auton jakohihnan vaihto

Jakohihna on moottorin tärkeä osa, jonka tehtävänä on varmistaa, että moottori toimii sujuvasti. Hajonnut jakohihna vaatii kalliin remontin eikä hihnan vaihtamista kannata pitkittää turhaan. Milloin jakohihna sitten tulee vaihtaa ja mistä tietää, mikä on sopiva vaihtoväli? Entä voiko jakohihnan vaihtaa kuka tahansa?

Huolehdi jakohihnan vaihdosta suositusten mukaan

Jakopään hihnan kunto on syytä varmistaa säännöllisesti. Jakohihnan vaihto on tärkeä huoltotoimenpide, jonka tavoitteena on estää hihnan katkeaminen ja siten mahdollisten vaurioiden syntyminen moottoriin. Jos jakopään hihnan vaihtoa ei suorita ajoissa, hihna hajoaa aiheuttaen moottoriin vakavia ja kalliita vaurioita.

Jakohihnan vaihtoväli riippuu auton merkistä ja mallista, mutta yleensä vaihtoa suositellaan noin 150 000–200 000 ajokilometrin tai noin 5–6 vuoden välein, joskin vaihtoväli voi joskus olla lyhyempikin. Jos hihnan jättää vaihtamatta esimerkiksi kalliin työn välttämiseksi ja hihna pääsee hajoamaan, vaihdon hinta moninkertaistuu vakavan konerikon myötä, ja aiheuttaa useamman tuhannen euron laskun. Suositeltua jakohihnan vaihtoväliä on siis järkevä noudattaa.

Jakohihnan vaihto tarvitsee ammattitaitoisen korjaajan

Jakohihnan vaihtaminen on työlästä ja aikaa vievää, sekä vaatii erityistä tarkkuuta ja ammattitaitoa, sillä useimmissa autoissa jakohihna sijaitsee moottorissa ahtaassa paikassa. Jakopään hihnan vaihtamisen yhteydessä on suositeltavaa vaihtaa myös muita jakohihnan toimintaan osallistuvia osia, koska ne voivat olla yhtä kuluneita kuin hihna.

Jakohihnan vaihtaminen kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi laadukkaan työnjäljen ja mahdollisten virheiden välttämiseksi. Osaava asentaja tuntee auton merkkikohtaiset ohjeistukset ja varmistaa, että hihna vaihdetaan oikein asianmukaisia työvälineitä käyttäen. Oikea jakohihnan vaihtoväli varmistaa moottorin luotettavan toiminnan ja pidentää auton käyttöikää.

Autonomi-korjaamot hoitavat jakopään hihnan vaihdon ammattitaidolla.

Etsi sinulle lähin Autonomi-korjaamo ja varaa aika!