Määräaikaishuolto autolle kuin autolle

Säännöllinen huolto on tärkeää auton merkistä, mallista ja iästä riippumatta. Ennakoivalla huollolla vältetään usein isommat ja kalliimmat ongelmat. Jotta auto pysyy hyvässä ajokunnossa ja korjauskulut kurissa, kannattaa auto käyttää määräaikaishuollossa autonvalmistajan huolto-ohjelman mukaisesti. Silloin myös mahdollinen auton takuu säilyy.

Kuinka usein auto pitäisi huoltaa – ja tuleeko kyseeseen määräaikaishuolto, vuosihuolto vai kausihuolto?

Auto kannattaa huoltaa aina valmistajan huolto-ohjelman mukaisesti. Säännöllinen huolto varmistaa, että auto pysyy turvallisessa ajokunnossa.

Määräaikaishuolto viittaa säännöllisesti suoritettaviin huoltotoimenpiteisiin, jotka vaihtelevat auton mukaan. Näille toimenpiteille on määritelty ajokilometreihin perustuvat huoltovälit ja -ajat. Usein määräaikaishuollot tehdään 20 000 ta 30 000 kilometrin välein. Huoltoväli voi myös olla mukautuva, jolloin huoltotahti määräytyy käytön perusteella.
Määräaikaishuollon sisältö vaihtelee automallin, sekä kilometrimäärien ja ajojen mukaisesti. Samoja toimenpiteitä ei tehdä jokaisessa määräaikaishuollossa. Siksi määräaikaishuollot kannattaa hoitaa valmistajan huolto-ohjelman mukaisesti, jottei jokin toimenpide jää tekemättä.

Kausihuolto ja vuosihuolto viittaavat molemmat sellaiseen huoltoon, joka on hyvä tehdä silloin, jos määräaikaishuollon edellyttämät ajokilometrit tai aikarajat eivät vielä täyty. Tällainen huolto voi olla järkevää tehdä esimerkiksi ennen lomareissua, jos edessä on pidempi ajomatka. Tavallisesti vuosi- tai kausihuolto on suppeampi kuin määräaikaishuolto. Tyypillisesti vuosihuoltoon kuuluu moottoriöljyjen ja moottorin öljynsuodattimien vaihdon sekä erilaisia tarkistuksia. Samalla on usein järkevää vaihtaa pyyhkijänsulat ja raitisilmasuodatin.

Paikalliset Autonomi-korjaamot ovat apunasi ympäri Suomen! Huollamme ja korjaamme kaiken merkkiset ja -ikäiset autot.

Etsi sinulle lähin Autoasi-korjaamo ja varaa aika huoltoon!