Ilmastointihuollot ja -korjaukset autoon

Lähikuva auton konsolista, ilmanvaihdosta

Auton ilmastoinnin säännöllinen huoltaminen kannattaa, sillä se edesauttaa ilmastointilaitteiden tehon säilymistä ja estää järjestelmän ylikuormittumista. Ennakoimalla turvaat viileät ja mukavat ajomatkat vuoden ympäri.

Milloin ilmastointihuolto pitää tehdä?

Vaikka ilmastointihuolto ei kuuluisikaan autosi huolto-ohjelmaan, kannattaa ilmastointihuolto tehdä vähintään kahden-kolmen vuoden välein. Ennakoimalla varmistat, että ilmastointi toimii moitteettomasti aina, kun sitä tarvitset. Muista myös vaihtaa raitisilmasuodatin vuosittain, sillä puhdas suodatin pitää autosi sisäilman raikkaana.

Mitä auton ilmastointihuollossa tehdään?

Ilmastointihuollon ensimmäinen askel on poistaa järjestelmästä vanha kylmäaine ja öljy. Samalla tarkistetaan, ettei järjestelmässä ole vuotoja. Kun tiiveys on tarkistettu ja vanha kylmäaine on poistettu ja suodatettu, palautetaan se takaisin järjestelmään. Lisäksi uutta kylmäainetta ja järjestelmään kuuluvaa öljyä lisätään tarvittaessa.

Ilmastoinnin täyttöhuolto on tärkeää teettää oikein

Ilmastointihuolto ei ole pikainen toimenpide, vaan se vaatii huolellisuutta ja asiantuntemusta. Yleensä ilmastointihuolto kestää noin tunnin, mutta tarkka aika riippuu myös ajoneuvon kylmäaineen tyypistä. On tärkeää varmistaa, että ilmastoinnin täyttöhuolto tehdään ammattitaitoisesti. Esimerkiksi liian nopeasti suoritettu tyhjiöintivaihe ei välttämättä havaitse kaikkia mahdollisia vuotoja järjestelmässä. Kun ilmastointi pidetään ennakoiden hyvässä kunnossa, ammattimainen ilmastointihuolto on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin.

Onko auton ilmastoinnin huoltaminen aina ammattilaisen homma?

Ilmastointihuolto on järkevää jättää ammattilaisen tehtäväksi. Ammattilainen huolehtii, että autosi ilmastointijärjestelmä toimii moitteettomasti kestäen lämpötilavaihteluita. Vain Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukesiin rekisteröityneet autokorjaamot ja pätevyyskokeen suorittaneet asentajat saavat tehdä ilmastointihuoltoja, sillä kylmäaineet, joita käytetään ilmastoinneissa ovat usein myrkyllisiä kaasuja. Autonomi-korjaamoilla ilmastointihuoltoja ja -korjauksia tekevät kouluttautuneet ammattilaiset, joten voit luottaa, että työ hoidetaan aina ammattitaidolla ja turvallisesti.

Ilmastointihuollot ja -korjaukset auton merkistä ja iästä riippumatta

Meillä Autonomi-korjaamoilla on vuosien kokemus erilaisista ilmastointihuolloista ja -korjauksista. Tarjoamme palveluitamme kaiken merkkisille ja ikäisille autoille ja voit luottaa siihen, että hoidamme autosi ilmastoinnin kuntoon!

Autonomi-korjaamot palvelevat ympäri Suomen. Etsi sinulle lähin Autonomi-korjaamo ja varaa aika ilmastointihuoltoon!