Renkaanvaihto on joka kevään ja syksyn projekti

Autonomi renkaanvaihto

Oli alla minkälainen auto tahansa, koittaa joka kevät ja syksy renkaiden vaihdon aika. Renkaanvaihto on tärkeä osa auton huoltoa ja turvallista ajamista. Hyvien työvälineiden ja huolellisen työotteen avulla renkaiden vaihto sujuu ominkin päin, mutta milloin homma on järkevämpää jättää ammattilaisen käsiin?

Hyvät työvälineet ja huolellinen työote ovat renkaanvaihdon a ja o

Onnistuneessa renkaanvaihdossa avainasemassa ovat hyvät työvälineet ja huolellinen työote. Ennen kuin aloitat varmista, että sinulla on oikeanlaiset työvälineet sekä tasainen työskentelyalusta turvallista renkaanvaihtoa varten. Käytä laadukasta hallitunkkia sekä autoosi sopivia pultteja ja muttereita. Muista myös selvittää auton oikea nostokohta vaurioiden välttämiseksi. Valmistajan antamia ohjeita noudattamalla suoritat renkaanvaihdon oikeaoppisesti ja minimoit vahingot.

Renkaita vaihtaessa on tärkeää samalla tarkistaa rengaspaineet sekä vanhojen renkaiden kunto. Renkaat on hyvä uusia vähintään 6 vuoden välein, oli niissä näkyvää kulumista tai ei.

Renkaanvaihdon muistilista:

  • Varmista, että sinulla on sopivat työvälineet, kuten hallitunkki, ristikkoavain ja momenttiavain.
  • Valitse renkaanvaihtoon tasainen ja turvallinen alusta. Pehmeät tai epätasaiset pinnat voivat aiheuttaa epävakautta työskennellessäsi auton alla.
  • Tutustu autosi käyttöohjekirjaan ja noudata valmistajan antamia ohjeita renkaanvaihdon suorittamiseen. Näin varmistat renkaiden oikeaoppisen vaihdon ja minimoit mahdolliset vauriot.
  • Tarkista vanhojen renkaiden kunto, kuten kulutuspinta, halkeamat tai epäsäännöllisyydet ennen uusien renkaiden vaihtamista.
  • Vaihda kuluneet tai vahingoittuneet renkaat uusiin. Renkaat on hyvä uusia vähintään 6 vuoden välein, oli niissä näkyvää kulumista tai ei.
  • Huolehdi oikeasta kiristysmomentista uusia renkaita asentaessasi. Liian löysästi tai tiukasti kiristetty rengas voi aiheuttaa ongelmia ajon aikana.
  • Pidä huoli, että asennat renkaat oikeaan pyörimissuuntaan, jotta renkaiden optimaalinen suorituskyky, pito-ominaisuudet ja turvallisuus eivät kärsi.
  • Renkaanvaihdon yhteydessä on tärkeää tarkistaa uusien renkaiden rengaspaineet. Säädä rengaspaineet autonvalmistajan suositusten mukaisesti. Muista tarkistaa rengaspaineet säännöllisesti myös jatkossa.

Sähkö- ja hybridiautojen renkaanvaihdossa vaaditaan erityistä huolellisuutta

Sähkö- ja hybridiautojen renkaanvaihdon yhteydessä on oltava erityisen varovainen, sillä huolimattomuus voi pahimmillaan aiheuttaa suuria kustannuksia sähköauton korjaustöissä. Koska sähkö- ja hybridiautoissa voi olla raskaita akustoja, painavat ne vanhempia autoja enemmän. Niiden renkaanvaihto onkin tärkeä suorittaa vakaassa paikassa, huolellisuutta ja oikeanlaista tunkkia käyttäen, jotta autolle tai akustolle ei aiheudu vaurioita. Renkaanvaihdon käytännöt ja ohjeet voivat vaihdella eri sähkö- ja hybridimallien välillä, joten on suositeltavaa tutustua autonvalmistajan ohjeisiin ennen renkaanvaihtoa – joidenkin sähköautojen ohjekirjassa omatoiminen renkaanvaihto on jopa kielletty. Huolellisuus ja turvallisuusohjeiden tarkka noudattaminen ovat onnistuneen sähkö- ja hybridiautojen renkaanvaihdon kulmakivet.

Korjaamolla renkaanvaihto sujuu helposti ja turvallisesti

Renkaanvaihto ei innosta, oikeat työkalut puuttuvat tai sopiva paikka renkaiden vaihtoon uupuu? Mikäli tunnet olosi epävarmaksi renkaanvaihdon suhteen, jätä homma ammattilaisen hoidettavaksi. Korjaamo vaihtaa autosi renkaat nopeasti ja ammattitaidolla, ja voit luottaa, että auto on turvallisessa ajokunnossa myös renkaanvaihdon jälkeen.

Autonomi-korjaamoilla vaihdat renkaasi näppärästi ja vaivatta. Varaa aika renkaanvaihtoon lähimmälle Autonomille!