Autonomi-yrittäjä esittelyssä: Teemu Marin, TM Huolto

Kuva: Teemu Marin, yrittäjä, TM Huolto

TM Huolto on vuonna 2020 perustettu täyden palvelun autokorjaamo Kemijärvellä. Yrittäjä Teemu Marin halusi tuoda laadukkaat korjaamopalvelut Kemijärveläisten ulottuville ja on ollut iloinen lämpimästä vastaanotosta. Tulevien vuosien aikana tavoitteena on kehittää korjaus- ja huoltopalveluita yhä kokonaisvaltaisemmiksi sekä palvella asiakkaita jatkossakin rautaisella ammattitaidolla.

Teemu, kuinka olet päätynyt autoalalle? Ovatko autot aina kiinnostaneet sinua?

Olen aina ollut kiinnostunut autoista ja jo nuorena sain auttaa kotona autojen korjaamisessa ja huoltamisessa. Pienestä pitäen on tullut ajeltua kelkoilla ja mopoilla, joten ajoneuvot ovat olleet läsnä elämässäni oikeastaan aina.

Isälläni on putkifirma ja sen johdattamana hain ammattikouluun ykkösvaihtoehtonani putkipuoli. En kuitenkaan saanut opiskelupaikkaa sieltä ja alaksi valikoitui kakkosvaihtoehtoni eli autopuoli. Toisen opiskeluvuoden jälkeen minulla olisi ollut mahdollisuus siirtyä putkipuolelle, mutta en enää halunnut. Autoala tuntui omalta jutulta.

Autonomi-korjaamo TM Autohuolto Kemijärvellä

Miten sinusta tuli Autonomi-yrittäjä?

Valmistuttuani ammattikoulusta huomasin nopeasti, että asentajan työtä ei arvosteta kovinkaan paljon. Yrittäjyys alkoi kiehtoa, jotta saisin alasta kaiken irti. Kaksi veljeäni on myös opiskellut autopuolella ja aloimme isoveljeni kanssa suunnitella yhteisen yrityksen perustamista. Pohdimme ja suunnittelimme asiaa 10 vuoden ajan ja laitoimme firman pystyyn heti, kun se vaikutti kannattavalta. Isoveljeni jäi kuitenkin lopulta hommasta pois perhetilanteen vuoksi, joten perustin yrityksen lopulta yksin. Laskutus ja muut uudet yrittäjyyteen liittyvät asiat jännittivät aluksi, mutta perustaminen tuntui oikealta ja varmalta päätökseltä yksinkin, sillä asioita oli suunniteltu niin kauan.

”Olemme asiakkaita varten ja meille on tärkeää, että asiakkaat ovat tyytyväisiä saamaansa palveluun.”

Millainen on tyypillinen päivä korjaamollanne? Mitä siihen sisältyy?

Aloitan työt yleensä aamuseitsemältä ja hoidan tarvittavat asiat valmiiksi ennen kello kahdeksaa, jolloin saapuvat korjaajat ja pian myös ensimmäiset asiakkaat. Päivät kuluvat erilaisia korjaustöitä hoitaen ja illat olen varannut paperihommille.

Meillä kalenterit suunnitellaan kaksi viikkoa eteenpäin kutakuinkin valmiiksi. Korjaamolla joka päivä on erilainen eikä muutoksiltakaan voi välttyä. Aluksi helpolta ja yksinkertaiselta korjaustyöltä vaikuttava vika voi osoittautua hyvinkin haastavaksi. Kohtaamme päivittäin erilaisia asiakkaita ja korjaamme monenlaisia autoja – aamulla saatamme työskennellä vanhan huonokuntoisen auton parissa ja illalla korjata sähköautoon tullutta vikaa. Vaihtelua riittää ja se tekee työstä mukavaa.

Miten kuvailisit korjaamoanne? Miten vastaatte alati muuttuviin autoalan tarpeisiin?

Korjaamo oli alun perin tarkoitus perustaa Rovaniemelle. Siellä korjaamoja on kuitenkin paljon, joten halusin tuoda kotikaupunkiini Kemijärvelle korjaamon, ettei asiakkaiden tarvitsisi reissata korjaustarpeiden perässä Rovaniemelle. Tavoitteenamme on olla korjaamo, jossa hinnat ovat järkevät ja autot hoidetaan aina oikeilla osilla kerralla kuntoon – tutkimme ja mittaamme kunnolla, jotta osia ei vaihdeta turhaan. Meille on tärkeää, että asiakas kokee saavansa hyvää, asianmukaista ja ammattitaitoista palvelua.

Yritys on melko uusi, sillä aloitimme toiminnan vasta vuonna 2020. Haluammekin mennä jatkuvasti kohti laajempia ja kokonaisvaltaisempia korjaus- ja huoltopalveluita. Siksi käytämme silloin tällöin iltoja ja vapaa-aikaa opiskeluun ja perehdymme uuteen. Käymme koulutuksissa Autonomin kautta, jotta voimme jatkossakin palvella asiakkaitamme kaikenlaisissa huolto- ja korjaustoimenpiteissä. Olemme asiakkaita varten ja meille on tärkeää, että asiakkaat ovat tyytyväisiä saamaansa palveluun.

Kuva: Teemu Marin työn touhussa

Autonomi-korjaamo TM Autohuolto on täyden palvelun autokorjaamo Kemijärvellä.

Mistä nautit työssäsi eniten? Mikä innostaa ja motivoi?

Hyvä mieli tulee korjatusta ja toimivasta autosta sekä asiakkaiden kiitoksista. Parasta on yksinkertaisesti se, kun asiakkaan auto saadaan kuntoon, etenkin silloin, jos kyseessä on ollut vaikeampi vianmääritys. Asiakas on saattanut vierailla jo jossain toisessa korjaamossa tuloksetta ja tuntuu erityisen hienolta, jos me onnistumme ratkaisemaan ongelman. Myös vaihtelevuus ja monipuolisuus kiehtovat – itse hoidan niin asiakaspalvelua, osien tilausta, paperitöitä kuin asentajan hommia.

Nouseeko mieleesi jotain hyvää asiakaskohtaamista tai muistoa yritykseen liittyen?

Kun laitoin yrityksen pystyyn, en kuulunut mihinkään ketjuun ja ajattelin, että katsellaan rauhassa mitä tästä syntyy. Mieleeni on jäänyt ihmisten lämmin vastaanotto ja saatu hyvä palaute. Asiakkaat ovat tuoneet autonsa korjaamolle ja kertoneet, että tulivat suositusten ansiosta. Tuntuu hienolta, että he ovat olleet tyytyväisiä myös korjauksen jälkeen. Kiitokset ja kehut motivoivat tekemään laadukasta työtä.

Autonomi-korjaamo TM Autohuolto Kemijärvi yhteystiedot:

TM Huolto
Lepistöntie 2
98120 Kemijärvi
Puh. 050 389 1133
teemu.marin@tmhuolto.com
www.tmhuolto.com
MA-PE 08.00 – 11.30, 12.00-16.00

Jaa sosiaalisessa mediassa