Puhdasta ja raikasta kevättä!

Raitisilmasuodatin ilmansuodatin autossa Claudia kuvassa

Hengitätkö puhdasta ja raitista ilmaa autoillessasi? Muistatko milloin sinun autoosi on viimeksi vaihdettu raitisilmasuodattimet? Viimevuorokausien pakkasöistä huolimatta kevät on kovaa vauhtia tulollaan ja ensimmäiset katupöly- ja siitepölyvaroituksetkin ovat jo näkyneet uutisotsikoissa. Autoilija voi kuitenkin vaikuttaa autoillessaan hengittämänsä ilman laatuun mm. ajoittamalla ilmastointihuollon ja raitisilmasuodattimien vaihdon kevääseen. Juuri nyt korjaamoilla aloitellaankin kevään ilmastointihuoltosesonkia.

Syksyllä ja talvella auton sisäilmaan puhdistaneet ja moneen kertaan kostuneet raitisilmansuodattimet ovat jo luultavimmin tulleet tiensä päähän, ovat tukossa ja homeessa, joten niiden vaihto kannattaa tehdä juuri nyt kun aloitellaan pahinta katupöly- ja siitepölykautta.

Tutkimusten mukaan toimiva ilmansuodatus poistaa noin 90 % ilman epäpuhtauksista, millä on suuri merkitys autoilijan sekä matkustajien terveydelle ja virkeydelle. Toimiva ilmansuodatus pitää lisäksi auton sisätilat puhtaampana. – Jos autosi ikkunat likaantuvat sisältä ja autossa on raskas hengittää, voi olla aika varata aika korjaamolta ilmastointihuoltoon.

Aktiivihiilisuodatin eli ns. allergiasuodatin suodattaa tavallista paperisuodatinta tehokkaammin ilman epäpuhtaudet ja siitepölyn hengitysilmasta. Aktiivihiilisuodatinta suositellaan etenkin lapsiperheille, paljon autoileville sekä allergikoille. Hinnanero tavalliseen paperisuodattimeen on parin kympin luokkaa automerkistä ja -mallista riippuen. Kannattaa mainita aikaa varatessa, että haluaa allergiasuodattimet autoonsa. Usein hintatarjous lasketaan automaattisesti edullisimman vaihtoehdon mukaisesti.

Autonomi toivottaa kaikille autoilijoille upeaa kevättä ja kesän odotusta!

Jaa sosiaalisessa mediassa