Tarkista autosi ajovalot!

valot

Pimeällä ja lumituiskussa näkeminen ja näkyminen ovat tärkeitä asioita kaikille tielläliikkujille. Tarkista että ajovalot ovat päällä, auton automatiikka ei sitä välttämättä tee! Lumisateessa auton päiväajovalot eivät ole päiväsaikaan riittävät, jos ne on kytketty siten, että takavalot eivät pala.

Tarkista myös valojen suuntaus! Väärin suunnatut ajovalot ovat valitettavan yleisiä ja pahimmillaan ne häikäisevät vastaantulijoita. Helpointa valojen suuntaukset on tietysti tarkistaa polttimon vaihdon yhteydessä. Tarkistus kannattaa tehdä ainakin silmämääräisesti. Polttimoiden asentaminen muuttaa usein polttimon asentoa – eli se ei aina asetu oikealle paikalleen ja saattaa siten aiheuttaa häikäisyä. Lisäksi halogeenivaloilla varustetuissa autoissa pitäisi aina muistaa käyttää valojen korkeudensäätöä, jos tavaratilassa on paljon lisäpainoa tuovaa tavaraa.

Voit hoidattaa talven pienet tarkistukset ja säädöt, kuten polttimoiden, sulkien ja öljynvaihdot, helposti myös paikallisella Autonomi-korjaamollasi.

Jaa sosiaalisessa mediassa