Valot päällä ja kaikki kunnossa?

Tarkista säännöllisesti autosi vilkut ja ajovalot sekä sumuvalot. Pimeys ja vaihtelevat keliolosuhteet tuovat haasteita näkyvyydelle. Tarvittaessa käytä auto huollossa ja pyydä korjaamoa vaihtamaan hiipuneet tai sammuneet polttimot.

Voit myös hoidattaa kaikki talven pienet tarkistukset ja säädöt, polttimoiden, sulkien ja öljynvaihdot helposti lähimmällä Autonomi-korjaamollasi. Noin 100 yksityistä kotimaista Autonomi-korjaamoa palvelee sinua eri puolilla Suomea. Katso lähin korjaamo paikkakuntahaun avulla ja varaa aika tai pyydä tarjous valitsemaltasi korjaamolta osoitteessa www.autonomi.fi.

Automatiikka ei aina toimi ajovaloissa

Tarkistathan aina liikkeelle lähtiessäsi, että ajovalot ovat päällä. Uudempien autojen automatiikka ei aina kytke automaattisesti ajovaloja. Lumisateessa auton päiväajovalot eivät ole päiväsaikaan riittävät, etenkään jos ne on kytketty siten, että takavalot eivät pala. Pimeällä ja lumituiskussa näkeminen ja näkyminen ovat äärimmäisen tärkeitä asioita kaikille tielläliikkujille ja yleisen turvallisuuden takia.

Tarkista myös valojen suuntaus

Tarkistus kannattaa tehdä vähintään silmämääräisesti. Väärin suunnatut ajovalot ovat valitettavan yleisiä ja pahimmillaan ne häikäisevät vastaantulijoita. Helpointa valojen suuntaukset on tarkistaa polttimon vaihdon yhteydessä ja jättää vaihtotyö kokonaan ammattilaisen tehtäväksi. Polttimoiden asentaminen muuttaa usein polttimon asentoa – eli se ei aina asetu oikealle paikalleen. Lisäksi halogeenivaloilla varustetuissa autoissa pitäisi aina muistaa käyttää valojen korkeudensäätöä, jos tavaratilassa on paljon lisäpainoa tuovaa tavaraa.

Jaa sosiaalisessa mediassa