366 000 lasta aloittaa syyslukukauden – malttia liikenteeseen!

Noin 62 900 ekaluokkalaista aloittaa koulun tänä syksynä Suomessa. Kaikkiaan 1-6-luokille koulutielleen säntää 366 000 koululaista. Ruuhkat kasvavat koulujen lähellä ja muualla kun lomaltapaluu kiihtyy. Koululaisia ja nuoria on liikenteessä aamuvarhaisesta iltamyöhään, kun koulut ja kerhot sekä harrastukset starttaavat. Jälleen on siis aika muistaa maltti liikenteessä, varata vähän enemmän aikaa työmatkaan ja ehkäpä kerrata liikennesäännöt! Sinä teet suojatien, kuten Liikenneturvan kampanjassa sanotaan.

Lapset ja nuoret eivät arvioi liikennettä samalla tavalla kuin aikuinen. Turvallinen ja hyvin sujuva liikenne on pitkälti autoilijoiden ja muiden liikenteessä liikkuvien aikuisten osaamisen, huomaavaisuuden ja ennakoinnin varassa. Varaa myös riittävä määrä aikaa, kun lähdet matkaan.

Myös oman perheen pienten koululaisten ja isompien opiskelijoiden kanssa on hyvä käydä läpi liikennesääntöjä ja muita ohjeita. Eniten onnettomuuksia sattuu nuorille, jotka ovat juuri saaneet ajokortin ja liikkuvat paljon liikenteessä.

Liikenneturvan kampanja turvallisen koulutien puolesta löytyy täältä >>

Autonomi toivottaa turvallista syksyä kaikille!

Jaa sosiaalisessa mediassa