Kevään merkkejä ilmassa!

kevään merkkejä ilmassa

Lämpötilat ovat vielä enimmäkseen pakkasen puolella, mutta kevään merkkejä on jo ilmassa. Linnut laulavat ja joillakin aurinkoisemmilla pientareilla pajut pukkaavat jo silmua. Kevään merkkejä ovat myös ilmassa leijuva siitepöly ja auringossa pölyävä tie. Korjaamoilla valmistaudutaankin parhaillaan ilmastointihuoltosesongin alkuun. Moni pöly- ja allergiaoireista kärsivä onkin jo ottanut varaslähdön ja tuonut auton huoltoon. Milloin sinun autossasi on viimeksi vaihdettu raitisilmasuodatin?

Hengitä puhdasta ilmaa ja pysy virkeämpänä

Puhtaalla hengitysilmalla on suuri merkitys terveydelle ja virkeydelle, joten ilmansuodattimen vaihtovälit kannattaa pitää kohtuullisen lyhyinä. Tutkimusten mukaan hyvin toimiva auton raitisilmansuodatus poistaa noin 90 % ilman epäpuhtauksista. Usein suodattimien vaihto ajoitetaan kevääseen, pahimpaan katupöly- ja siitepölyaikaan.

Kun auton raitisilmasuodattimet vaihdattaa riittävän usein, auton sisätilat pysyvät siistimpänä ja luonnollisesti myös hengitysilma auton sisällä on puhtaampana. Toimiva ilmastointi ja puhdas hengitysilma tekee ajamisesta miellyttävämpää ja pysyy virkeämpänä.

Aktiivihiilisuodatin on kalliimpi, mutta tehokkaampi

Aktiivihiilisuodatin eli ns. allergiasuodatin suodattaa tavallista paperisuodatinta tehokkaammin ilman epäpuhtaudet ja siitepölyn hengitysilmasta. Aktiivihiilisuodatinta suositellaan etenkin lapsiperheille, paljon autoileville sekä keväällä ja kesällä allergiaoireista kärsiville. Hinnanero tavalliseen paperisuodattimeen on muutaman kymmenen euron luokkaa automerkistä ja -mallista riippuen.

Usein huollon hintatarjous lasketaan automaattisesti edullisimman vaihtoehdon mukaisesti tai vähintäänkin autovalmistajan huolto-ohjeen mukaisesti. Monissa uudemmissa ja kalliimmissa autoissa tarjoukseen kuuluu autovalmistajan huolto-ohjelman mukaisesti nimenomaan aktiivihiilisuodatin. Hieman vanhemmissa autoissa ja muutenkin kannattaa aina mainita aikaa varatessa tai tarjouspyyntöä tehdessä, jos nimenomaan haluaa allergia-/aktiivihiilisuodattimet autoonsa. Korjaamot tilaa silloin oikeanlaisen suodattimen valmiiksi odottamaan autosi saapumista huoltoon.

Autonomi toivottaa raikasta kevättä kaikille!

Jaa sosiaalisessa mediassa