Turvallista koulumatkaa!

katupiirros-www

Koulut alkavat jälleen ja Autonomi toivottaa turvallista koulumatkaa kaikille Suomen koululaisille! Autoilijoille muistutamme, että meillä aikuisilla on aina vastuu siitä että liikenne sujuu turvallisesti.

Noudatetaan siis liikennesääntöjä, ennakoidaan ja vältetään turhaa kiirettä. Hyvät käytöstavat ovat kunniassaan etenkin nyt, kun liikenteessä on paljon pieniä koululaisia. Lapsi ei välttämättä erotu aitojen ja autojen takaa, eikä hänen huomiokykynsä ehkä riitä vielä kaikkeen. Muistutammekin liikenneturvan ja poliisin kampanjasta, jonka tunnus on ”Sinä teet suojatien”.

Yksi osa turvallista liikenneturvallisuutta on luonnollisesti myös kunnossa oleva auto. Pienillä huoltotoimilla, kuten toimivilla vilkuilla ja polttimoilla, jokainen meistä voi vaikuttaa liikenneturvallisuuteen. Sateella näkyvyys paranee, kun auton sulat toimivat moitteetta. Isot ja pienet huollot kannattaa ennakoida ajoissa ja hoitaa pois päiväjärjestyksestä, niin ajaminenkin on miellyttävämpää! Korjaamot auttavat mielellään kaikenlaisissa huoltotöissä.

Liikenneturvan kampanja löytyy täältä ja samasta lähteestä löytyy muutakin hyödyllistä materiaalia! #SinäTeetSuojatien

Jaa sosiaalisessa mediassa